Apistogramma Borellii nestje

Volgens mij is het eindelijk zover, in mijn aquarium dat ik speciaal heb ingericht voor mijn Apistogramma Borelli’s, lijkt het eerste nestje een feit te zijn. Ik heb deze vissen eerder in een aquarium samengehouden met corydoras en dat ging niet helemaal goed. Hoewel de dwergcichliden, de altijd rond scharrelende corydoras, goed konden verdragen, werd het eerste nest van mijn (toenmalige) koppel volledige geruïneerd door de corydorassen. Er zitten nu 10 Otocinclus als medebewoners in de bak en die laten de Borelli’s netje met rust. Voorheen zwom er een schooltje hyphessobrycon anisitsi’s bij maar deze zwemmen momenteel buiten in een vijvertje.

Biotoop aquarium

Daarna besloot ik een nieuw aquarium te starten speciaal ingericht voor mijn Apistogramma borellii. Deze bak is onverwarmd en koelt in de winter af naar 17 a 18 graden. Zomers bereikt de temperatuur van het water 25 a 26 graden wat de dwergcichliden aanzet tot paren. Ik ben van mening dat dit natuurlijke temperatuurverloop de vissen echt ten goede komt en dat je op deze manier veel langer van je vissen geniet omdat ze veel langer leven. De afgelopen paar weken lieten de vissen het volgende gedrag steeds vaker zien (filmpje, link onder de foto). Het is duidelijk te zien dat de vrouwen knalgeel kleuren, typisch paargedrag van veel apistogramma soorten.

apistogramma borellii paargedrag

 

Klik: Apistogramma Borellii paargedrag filmpje

Nu, een paar weken later heeft een van de vrouwtjes een halve kokosnoot ingenomen en is er niet meer weg te krijgen. Hopelijk is dit de start van het nestje en ga ik over enkele dagen de eerste jongen zien. Zodra dit het geval is ga ik een uitgebreider verslag hiervan schrijven.

Advertenties

Een gedachte over “Apistogramma Borellii nestje

  1. Pingback: Kweekpoging Apistogramma Borellii | VissenPraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.