De vuurgarnaal, leuk, gemakkelijk en een alleseter

Door het houden en kweken van mijn crystal red garnalen begon ik garnalen steeds leuker te vinden. Omdat de groep crystal red garnalen door een flink aantal sterfgevallen flink was uitgedund, zocht ik voor mijn gezelschapsaquarium een andere soort. Ik had al vaker over vuurgarnalen (Neocaridina heteropoda) gelezen op internet en forums, dat deze garnalen gemakkelijk te houden en te kweken zijn, dus perfect voor mijn gezelschapsaquarium. Via marktplaats kon ik een groepje van 10 stuks overnemen zodat de eerste bewoners aan het aquarium toegevoegd konden worden.

Vuurgarnaal

Vuurgarnaal

Actieve garnalen

Al na enkele dagen zag ik dat dat de vuurtjes vrolijke door de bak dartelde. In vergelijking met de crystal red garnalen zijn ze een stuk actiever. Nadat de garnalen net in het aquarium waren toegevoegd zagen ze nog wat bleekjes, maar inmiddels waren ze weer redelijk op kleur. Nu was ook veel duidelijker te zien welke garnalen vrouwtjes waren en welke mannetjes. Vrouwtjes zijn duidelijk roder, voller en groter dan de mannetjes.

Vuurgarnaal

Vuurgarnaal

Zwangere garnaal

toen de vuurgarnalen twee weken in mijn aquarium zaten gingen ze zich wat meer verbergen en werden ze moeilijker te vinden. Het grootste vrouwtje zag ik wel regelmatig kruipen en het viel me op dat ze nu al een groot aantal eitjes bij zich droeg. Omdat 10 vuurgarnalen in een Juwel rio 125 (bruto: 125 liter), toch wat weinig is, was ik blij om te zien dat er nu al 1 zwanger is. Op internet staat dat vuurgarnalen ongeveer 2 weken eitjes dragen en dat daarna de eerste jongen geboren worden. Hopelijk heb ik snel de eerste kleine vuurtjes rondkruipen. Omdat er nu alleen een stuk of 13 jonge guppen bij zwemmen en sinds een aantal dagen ook 4 Otocinclus vittatus, denk ik dat de meeste het wel zullen overleven.

Zwangere vuurgarnaal

Zwangere vuurgarnaal

 

Advertenties

4 gedachtes over “De vuurgarnaal, leuk, gemakkelijk en een alleseter

  1. Pingback: De eerste jonge vuurgarnalen | VissenPraat
  2. Pingback: Black sakura garnalen | VissenPraat
  3. Pingback: Mijn Aquarium verzameling | VissenPraat
  4. Pingback: Fundulopanchax sjoestedti | VissenPraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.