Over

Een aquarium en vissenblog, waarom?

Waarom ben ik dit blog begonnen? Vissen en aquaria zijn al een lange tijd een hobby van mij. Ik heb al sinds in 10 jaar oud ben vissen gehad en ik ben er nog steeds fan van. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe of betere informatie over mijn hobby, op internet, boeken, andere blogs of waar dan ook. De informatie die te vinden is klopt niet altijd en wordt vaak gekopieerd. De reden dat ik dit blog begonnen ben is dat ik mijn persoonlijke ervaringen wilde delen.

 

Een aquariumblog, met eigen ervaringen

Alle informatie die ik gebruik in mijn blogposts komt uit eigen ervaringen. Hier hoop ik andere mee te helpen of te inspireren het ook zo te doen. Ik beschrijf vissoorten die ik zelf heb of gehad heb en maak kweekverslagen van methoden die ik zelf uit probeer of toepas.

 

Tips en oplossingen

Zo af en toe schrijf ik ook een artikel met tips voor beginners of andere dingen waar je op moet letten als je bijvoorbeeld een tweede hands aquarium aanschaft. Ik hoop hiermee mensen te helpen en ze niet dezelfde fouten te laten maken die ik ooit eens gemaakt heb. Ook schrijf ik wel eens over plagen (planaria) of andere narigheden in het aquarium

Binnenkort wil ik het meest voorkomende probleem in het aquarium aanpakken…. Algen. In 2016 ga ik hier zeker wat artikelen over schrijven.

 

Wie schrijft hier?

Zoals ik al zei ik heb al sinds mijn jongere jaren een aquarium, nou ja niet helemaal. Ik ben begonnen met een 4-tal guppen in een plastic bak op de vensterbank. Guppen staan bekend om de voortplanting snelheid, en dat deden ze. Al snel heb je jongen en die wil je allemaal overhouden en daarna ben je snel verslaafd. Uiteindelijk te snel een groot aquarium aangeschaft terwijl ik nog te weinig ervaring had. Het aquarium van 100x40x40cm draaide aanvankelijk wel aardig maar vroeg of laat komen de problemen wanneer je nog te weinig ervaring hebt. Nu, vele jaren verder heb ik drie bakken draaien en houd ik succesvol vissen, garnalen en heb ik een gezonde vijver.

 

Wat kun je verwachten?

Oké, nu weet je wie er schrijft, waarom ik schrijf en wat ik schrijf. Ik post niet dagelijks berichten maar schrijf enkel als ik een goed onderwerp heb. Ik streef er na om iedere week iets te schrijven. Soms een update van een kweekverslag en soms een pagina over hoe je dingen voor je aquarium zelf kan maken. Al met al, interessant genoeg om te volgen zonder jou te veel lastig te vallen.

Klik rechts onderaan om deze blog te volgen en om notificaties van nieuwe berichten per e-mail te ontvangen.

Advertenties

2 gedachtes over “Over

 1. Erg mooie site met veel info.

  Mijn zoontje heeft een aquarium van 30 liter met een aantal guppies.

  Is het mogelijk om daar garnaaltjes bij te houden of iets anders dat goede opruimers zijn?

  Succes met deze mooie site.

  Groeten joost

  • Hallo Joost, bedankt voor je compliment. Als je opruimers wil zou ik kiezen voor garnalen. Het aquarium is namelijk niet groot genoeg om nog meer vissen toe te voegen. Slakken zijn ook goede opruimers maar ik vind garnalen mooier. Ik zou beginnen met vuurgarnalen, die zijn niet duur en stellen niet veel eisen.

   Als de guppen flink gaan voortplanten is het aan te raden om ze in een groter aquarium te houden. In ieder geval succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.